Primim copii la gradinita de la varsta de 2 ani

0722.648.885

aristokids2006@yahoo.com

Strada Lebedei nr.25

Sector 1, Bucuresti

07:30 - 19:00

Luni-Vineri

123 456 789

info@example.com

Goldsmith Hall

New York, NY 90210

07:30 - 19:00

Monday to Friday

Intrebari Frecvente

Prin aceasta pagina de intrebari frecvente incercam sa va raspundem la cele mai uzuale intrebari legate de serviciile oferite la “Gradi Aristokids”. Totusi daca raspunsul pe care il cautati nu se gaseste in rubrica de intrebari frecvente de mai jos, va rugam nu ezitati sa ne contactati la 0722.648.885  si va vom raspunde cu drag la orice alte intrebari.

Este Gradinita Aristokids acreditata ARACIP?

Da, suntem o gradinita acreditata din sectorul 1 (zona P-ta Victoriei/Banu Manta)

Ce tipuri de program oferiti la Gradinita Aristokids?

Tipurile de program oferite sunt:program scurt fara masa (8 -12,30), program scurt cu masa (8-13), program mediu (8-16.30),  program lung (8-18,30), program extra-lung(8-21) de luni pana vineri si program de weekend(intervalul orar se stabileste impreuna cu parintele copilului) pentru parintii care au un eveniment in familie si doresc sa isi stie copilul in  siguranta.

Parintii pot veni cu  copii începand chiar cu ora 7:30 dar sunt rugati sa ne anunte din timp. Centrul nostru educational functioneaza pe tot parcursul anului cu exceptia sarbatorilor legale. Pe perioada verii Gradinita Aristokids  organizează “Scoala de Vara”(Summer Camp) care pe langa supravegherea si asigurarea mesei copiilor include foarte multe activitati recreative, sportive, artistice, organizare de tabere ,etc. In weekend organizam diverse cluburi de pictura, origami, olarit, experimente distractive,etc, precum si petreceri pentru copiii care isi serbeaza ziua de nastere!

Care sunt actele necesare inscrierii copilului meu la Gradinita Aristokids?

-formular de inscriere si contract
-copie dupa certificatul de nastere al copilului
-copie după actul de identitate al părinţilor/tutorilor (CI/paşaport)
-fisa de evaluare de la institutia frecventată anterior
-fisa de consultatii medicale
-aviz de intrare în colectivitate eliberat de medicul pediatru al copilului (valabil 48 de ore)

Ce include taxa lunara ?

Taxa platita de parinte  (in functie de programul ales) include:

  1. Activitatile educationale  de dezvoltare a motricitatii ,de dezvoltare a limbajului, de dezvoltare personala si sociala, activitati creative (modelaj in lut, pictura, colaje, dans, muzica, desen, etc.), activitati de educatie fizica, activitati legate de cunoasterea mediului înconjurator
    2. Rechizitele necesare procesului educational: hartie, caiete tip, instrumente de scris, creioane colorate, pensule, acuarele, hartie glasata, creponata, lipici, blocuri de desen, diverse materiale pentru activitatile de abilitati practice etc.
    3. Gustarilede dimineata 10:45 (fructe de sezon) și de la ora 16.
    5. Apa plata pentru consumul zilnic.
    6. Consumabilele lunare: hartie igienica, servetele, sapun, prosopele pentru maini, batiste de hartie etc.
    7. Cheltuielile legate de igienizarea jucariilor etc.
    8. Cheltuielile legate de îmbunatatirea continua a bazei materiale, achizitionarea de carti, kit-uri educative, jocuri si jucarii, etc.

!!! Activitatile opționale( nu intra in taxa lunara,ele facand obiectul unui cost separat)dans modern,karate, quilling, limbi straine (engleza,franceza, germana), lectii de muzica (orga electronica) , informatica, sah, vioara, tenis, inot, dans modern etc.

Ce haine trebuie sa aduc de acasa copilului meu?

La intrarea în program  copilul trebuie sa aibă doar lucrurile personale:

1.papuci de interior,
2. un schimb de haine (lenjerie de corp, tricouri, sosete, pantaloni etc),
3. lenjerie de pat si pijama curata in fiecare luni, (pentru copiii cu program prelungit), aceasta urmand sa fie returnata la sfarsitul saptamanii.

De la ce varsta sunt primiti copiii la Gradinita Aristokids?

In centrul nostru copiii sunt primiti de la varsta de 1 an si jumatate.

Este o problema daca copilul inca mai are pampers ?Dar daca nu mananca singur?

Nu este nicio problema! Vom încerca impreuna sa renuntam la pampers. Sa nu uitati in acest caz sa puneti in bagajul copilului atat  servetele umede, pampers cat si crema emolienta.
In privinta celei de a doua intrebari va asiguram ca el va primi ajutor de fiecare data  dar si ca in scurt timp isi va dori sa manance singur, ca si ceilalti copii. Imitatia este o caracteristica de baza a varstei.

Ce se intampla daca  copilul  plange în perioada de acomodare?

Educatorii nostri cunosc foarte bine  nevoile emoţionale ale copilului si stiu cum sa il  linişteasca  pe acesta  cu ajutorul mijloacelor la care copilul raspunde  pozitivcuvintele blande, obiecte  sau mesajele familiare, implicarea acestuia in  actiuni care ii capteaza  atentia sunt tot atatea metode care pot sa-l indeparteze pe copil de starea emotionala si de plans. Daca totuși  s-ar intampla ca toate aceste metode pedagogice sa nu dea rezultate,parintele va fi anuntat in timp util.

Pot sa-mi ajut copilul sa se acomodeze?

Prima intalnire a copiilor cu un  mediu complet nou, interactiunea lui  cu ceilalti copii si cu personalul unitatii este un proces prin care mai devreme sau mai tarziu trebuie sa treaca fiecare copil. Perioada de acomodare ii ajută pe copii sa se obisnuiasca cu noutatea din viaţa lor. Amintiti-va ca fiecare individ, deci fiecare copil, reactioneaza diferit la schimbare si are nevoie de propria perioada de tranzitie. Perioada variaza intre 1 saptamana si maxim o luna ,conform specialistilor in domeniu.

La Gradinita Aristokids  facem procesul de acomodare cat mai firesc posibil. Cu toate acestea el implică atat din partea educatorilor cat si a parintilor foarte multa rabdare,o atentie speciala la nevoile pe care le are in aceasta perioada, comunicare deschisa cu copilul caruia trebuie sa i se explice ca nu este parasit, captarea atentiei lui prin antrenarea in activitati si jocuri cat mai distractive precum si incurajare pentru reusite oricat de mici.

– rabdare si atentie speciala acordata copilului si nevoilor sale în aceasta perioada;
– apropiere afectiva;
– comunicare deschisa cu copilul;
– stimulare si introducerea in diverse jocuri distractive;
– incurajare pentru fiecare succes pe care il obtine copilul, oricat de mic ar fi el.

Alte intrebari frecvente includ:

Copilul meu poate sa-si aduca jucarii la gradinita?

Descurajam aducerea jucariilor proprii  si pentru a preveni neplacerile in caz ca acestea se pierd sau se deterioreaza. Cu toate acestea, in perioada de acomodare, un copil poate aduce o jucarie “de alinare”, care sa-l ajute pe tot acest parcurs.

Ce se intampla cand un copil uita sa mearga la toaleta si isi murdareste pantalonasii?

Nu facem mare caz din aceasta deoarece il tratam ca pe un mic accident : foarte discret ii asiguram ca accidente de genul acesta se pot întampla si le repetam cum se poate remedia aceasta situatie – ‘Data viitoare, poate ar trebui să mergem la toaletă când simţim prima dată nevoia, ca să evitam astfel de “accidente”.
Iar pentru a trece uşor peste incident, un lucru foarte important este să existe cel puţin un schimb de haine, inclusiv lenjerie, în bagajul  copilului pentru a putea fi schimbat.

Ce se intampla daca copilul meu are alimente pe care nu le tolereaza?

Restrictiile la mancare, precum si diferitele alergii vor fi notate în fisa medicala de inscriere si transmise mai departe intreg personalului .

Se fac activitati in aer liber?

In centrul nostru se fac foarte multe activitati in aer liber care presupun observarea naturii, a mediului, a vremii etc..Curtea centrului nostru este amenajata ca  loc de joacă  pentru copii si ne permite ,cand vremea este buna,sa  iesim la joaca, la plimbari si activitati in aer liber. Parcul Kisseleff reprezinta de asemenea o alegere foarte buna pentru joaca copiilor,noi fiind la distanta foarte mica de acest parc(cateva minute de mers)

Ce  metode folositi in procesul de  evaluare al copiilor ?

Evaluarea se realizeaza ca  un proces continuu, implicand multe procedee al caror scop nu il constituie in niciun caz  ierarhizarea copiilor din grupă. Evaluarea urmareste de  fapt  progresul individual al copilului. Se utilizează o evaluare descriptiva ce vizeaza cunostintele care trebuiesc achizitionate de fiecare copil conform dezvoltarii specifice varstei. Acestea se mentioneaza în fisa de evaluare individuala  si sunt prezentate  parintilor. Pentru evaluarea performantelor (cunostinte, capacitati, deprinderi, aptitudini) si comportamentelor afectiv – atitudinale se folosesc metode moderne de evaluare.Observarea sistematica a activitatii si a comportamentului se va efectua în cadrul proiectelor care au la baza teme de larg interes pentru copii. Portofoliul individual (rezultatul fizic al diverselor activitati) reprezinta un complex de informatii despre progresul educational al copilului, obtinut printr-o varietate de metode si tehnici de evaluare.

Cum se pot  implica parintii in activitatea centrului nostru?

Parintii sunt recunoscuti ca primi educatori ai copiilor si astfel ei sunt persoanele care detin informatii despre nevoile si competentele propriilor copii.

Cand vine vorba de intrebari frecvente stim ca nu vom putea niciodata avea destule astfel incat toti parintii sa gaseasca in aceasta sectiune raspunsul cautat de aceea dorim sa va multumim pentru interesul acordat acestei rubrici de intrebari frecvente si va asteptam in vizita

Cu drag,

Echipa Aristokids