Primim copii la gradinita de la varsta de 2 ani

0722.648.885

aristokids2006@yahoo.com

Strada Lebedei nr.25

Sector 1, Bucuresti

07:30 - 19:00

Luni-Vineri

123 456 789

info@example.com

Goldsmith Hall

New York, NY 90210

07:30 - 19:00

Monday to Friday

The child has one intuitive aim: self development

Cum alegem gradinita

child

Poate ca nu exista decizie mai importanta pe care o poti face ca parinte in primii ani de existenta ai micutului tau. Tocmai de acceea ar trebui dragi parinti sa luati in considerare mai multe aspecte inainte de a lua decizia finala iar noi la Aristokids vrem sa va ajutam in acest sens. Mai jos sunt doar cateva dintre criteriile de selectie de care ar trebui sa tineti cont.

Gradinita de stat sau gradinita particulara?

Cu siguranta fiecare optiune are meritele ei iar ca parinte ar trebui sa le luati in considerare. In primul rand o gradinita de stat ofera un avantaj clar din punct de vedere al costului…la prima vedere. De ce spunem la prima vedere? Pentru ca exista destul de multe costuri mai mult sau mai putin “ascunse”. In primul rand parintii trebuie sa aduca diverse consumabile (cum ar fi hartia igienica, detergenti de spalat vasele si multe asemenea), fara sa aiba nicio certitudine ca intr-adevar vor fi folosite in scopul in care au fost aduse. Chiar cunosc un caz de gradinita de stat unde invatatoarele luau toate aceste produse aduse cu buna credinta de catre parinti si le foloseau acasa sau chiar le dadeau la prietene! Dupa care parintilor li se cereau alti bani, alte consumabile sub pretextul ca “s-au consumat repede”. Al doilea cost ascuns ar fi cel al atentiei oferite copiiilor. Nu spun ca doamnele invatatoare nu sunt pregatite dar oricat de pregati ai fi cand ai 30 sau chiar 40 de copii mici, fiecare cu nevoile si problemele sale individuale…nimeni nu poate face fata intr-un mod eficient! Chiar nu este un secret ca toate gradinitele de stat sunt supraaglomerate si ca atare actul educational si grija/atentia si iubirea pe care o primeste copilul dumneavoastra sufera…

In contrapartida in general la o gradinita particulara problema supraaglomerarii este rara intrucat fiind o afacere clientului (in acest caz dumneavoastra parintii) trebuie sa ii fie oferit un serviciu la un inalt standard de calitate sau gradinita va disparea de pe piata. Noua alegerea ni se pare clara pana acum in favoarea unei gradinite particulare iar daca costul este un aspect foarte important pentru parinti care i-ar opri sa faca alegerea pentru o gradinita particulara, cel putin noi la Aristokids facem tot posibilul sa ajungem la o varianta care sa le permita sa ii ofere copilului o educatie de calitate pe care numai grupe de maxim 10 copii per educatoare o poate oferi.

Gradinita aproape de munca/casa sau gradinita cu renume?

O a doua intrebare pe care trebuie sa v-o puneti ca parinti este daca vreti o gradinita de care se aude numai de bine sau una la care ajungeti super usor. Cateodata puteti avea sansa sa gasiti una care indeplineste ambele criterii dar ce intampla cand trebuie sa faceti o alegere? Majoritatea parintilor opteaza pentru o gradinita aproape de casa pentru ca se gandesc ca acolo vor merge majoritatea copiiilor din cartier si cei mici isi vor face prieteni cu care se vor juca ulterior. Noi va sfatuim totusi sa luati in considerare si renumele unei gradinite si mai ales anii de functionare pentru ca in acest domeniu experienta didactica si generatiile de copii avute chiar conteaza.

Programa educationala

Cel mai important lucru, atunci cand vizitezi o institutie de invatamant este programa educationala dupa care functioneaza. Gandeste-te mai departe- copilul tau merge la gradinita pentru a se pregati pentru scoala. Daca gradinita urmeaza o programa diferita decat scoala la care va merge , atunci vei intampina probleme de acomodare la scoala si poate duce la insucces scolar.
Majoritatea gradinitelor, atat cele private cat si cele de stat luceaza pe metoda proiectelor: timp de 2 sau 3 saptamani copiii participa la diferite activitati instructiv- educative urmarind o singura tema: de ex. Corpul omenesc, Familia mea, Jocuri iarna etc.

Personalul gradinitei

Odata ce ai pasit pragul gardinitei si ai fost informata de catre directoare la ce grupa a fost admis copilul tau, nu te jena sa intrebi cine va fi educatoare de la grupa. Poti chair sa mergi impreuna cu copilul sa o cunoasteti pe aceasta si sa aveti o discutie. Astfel vei putea sa iti dai seama daca copilul tau si viitoarea lui educatoare sunt compatibili. Nu uita ca educatoarea va fi ca o mama pentru el timp de 3 sau 4 ani ( daca il vei inscrie la scoala la 7 ani). Lasa-l pe micut sa-si spuna parerea despre cea care ii va fi educatoare si care-l va ajuta sa dobandeasca competente noi.

Conditiile de igiena

Inainte de toate, sanatatea copilului tau este cea mai importanta. Asadar, cu siguranta cand vei pasi pragul institutiei iti vei da seama imediat de conditiile de igiena. Fii atenta cum arata salile in care copiii vor petrece 4-8 ore pe zi. Informeaza-te daca copilul va dormi in aceasi sala unde va studia si daca tot acolo va manca. In institutiile private acest lucru nu se pune la socoteala, insa ai grija ca nu cumva un patut sa fie folosit de 2 copii in acelasi timp. Noile norme europene prevad ca si in institutiile de stat sa numai se foloseasca aceasi sala si ca sala de luat masa, sala de activitati si totodata dormitor. Multe gradinite de stat au fost renovate si arata aproximativ ca cel de stat, diferenta fiind de cateva milioane in plus.

Exista un medic si o asistenta care ii controleaza pe copii?

Este obligatoriu sa existe un medic sau cel putin o asistenta permanent in gradinita. In fiecare dimineata trebuie efectuat triajul zilnic al micutilor pentru a evita contaminarea cu eventuale boli ale copilariei sau pur si simplu transmiterea virusilor gripali. Dupa efectuarea triajului, copii bolnavi sunt trimisi acasa, pentru a nu-i afecta si pe cei sanatosi. De asemenea, asfel se evita ca parintii sa se trezeasca cu surprize neplacute acasa:de exemplu paduchi.

Securitatea copiilor

Toate gradinitele ar trebui sa dispuna de un paznic, daca nu de un dispozitiv de securitate pe baza de camere de luat vederi. Un detaliu important este, daca atunci cand ai vizitat gradinita ai observat ca are doua intrari si cea a copiilor este pazita si usa incuiata permanent. Copii sunt mici si imprevizibili. Acestia pot fugi in primele saptamani de dorul mamei si o clipa de neatentie poate provoca o tragedie. Si de asemena persoane straine si rau intentionate pot intra in gardinita. Asigura-te ca micutul tau va fi supravegheat permanent si astfel el nu se afla in pericol cat este departe de tine.

Oferta programelor optionale

In functie de aptitudinile si aspiratiile copilului tau acesta trebuie sa urmeze cursurile unui optional pentru a-si dezvolta talentul. De acea gradinita trebuie a aiba o oferta variata de optionale din care micutul tau sa aleaga la care vrea sa participe. Aceste optionale pot varia de la institutie la alta, cele mai intalnite fiind optionalul de limba straina, optional de dans, karate si calculator. Important pentru bugetul tau este daca acestea se platesc separat sau daca sunt incluse in taxa. Nu omite sa intrebi daca personalul care desfasoara programa de optinal este si calificat. De cele mai multe ori acesti profesori de optionale se schimba de la o perioada la alta si copilul risca sa fie bulversat.

Program scurt sau program prelungit

In functie de natura programului tau poti alege pentru copilul tau un program scurt- de la8- 12( include masa de pranz) sau program lung de la 08:00 la 16:30 la stat si 08:00- 18:00 sau 19:00 la privat. Daca ai pe cineva care il poate lua mai devreme de la gradinita si care sa stea cu el pana seara cand vii de la serviciu poti opta pentru program scurt, insa daca sunteti niste parinti ocupati poti opta pentru programul prelungit. Dupa programul de somn copii aprofundeaza cunostintele dobandite dimineata si apoi se joaca pana la venirea parintilor. Asadar copilul nu va acumula goluri daca nu ramane la program prelungit, insa ai grija sa fii la zi cu temele lui de la gradi.

Parteneriatele gradinitei cu alte unitati de invatamant

Cu cat gradinita este implicata in mai multe programe si daca mai este afiliata si Unesco cu atat programa educationala se urmareste riguros. Parteneriatele cu alte gradinite, scoli sau programe nationale/ internationale nu ajuta doar la renumele institutiei ci si la evolutia copilului tau. Acesta va putea participa la diverse concursuri, spectacole, lectii deschise si se va obisnui cu competitia. Nivelul de competite ridicat ii va mentine copilului interesul sa fie mereu cel mai bun.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *